Politička akademija Novo društvo projekt je Zaklade Friedrich Ebert i Udruge za razvitak socijalne demokracije Novo društvo.

Podupire i Zaklada Alfred Mozer

Novo društvo član je ENSoF-a (European Network Of Social Denocratic Foundations), ENoP-a (European Network Of Political Foundations) i FEPS-a (Foundation For European Progressive Studies).

Novodrustvo.net / AKADEMIJA

AKADEMIJA

Politička akademija Novo društvo projekt je njemačke socijaldemokratske Zaklade Friedrich Ebert (FES) i Udruge za razvitak socijalne demokracije Novo društvo iz Zagreba.

Akademija je prostor otvorene političke debate i okuplja relevantne zainteresirane sugovornike, dominanto s lijevog dijela političkog spektra.

Politička akademija radom je započela 2006. godine, a do veljače 2013. godine u osam je generacija okupila više od 250 polaznica i polaznika, od 2010. godine i one iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Na predavanjima, radionicama i raspravama naglasak je na informiranju o društveno-političkim i ekonomskim konceptima, razgovara se o (krizi) socijaldemokracije odnosno liberalne demokracije općenito, o feminističkoj kritici kapitalizma, ulozi države i slično.

Način je rada usmjeren što većem aktiviranju sudionika-polaznika putem upoznavanja s relevantnom literaturom, izrade eseja, potom diskusija, studija slučaja i praktičnog rada, a uz voditelje kolegija i njihove suradnike sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti te Filozofskog fakulteta kao gosti-predavači sudjeluju mnogi relevantni akteri hrvatske i inozemne socijaldemokracije: aktivni političari, eminentni politolozi i drugi,

Radove polaznika Akademije i živu raspravu možete pratiti na blogu Socijaldemokracija danas.