Politička akademija Novo društvo projekt je Zaklade Friedrich Ebert i Udruge za razvitak socijalne demokracije Novo društvo.

Podupire i Zaklada Alfred Mozer

Novo društvo član je ENSoF-a (European Network Of Social Denocratic Foundations), ENoP-a (European Network Of Political Foundations) i FEPS-a (Foundation For European Progressive Studies).


Novodrustvo.net / NOVOSTI


NOVOSTI

Izložba - 120 godina hrvatske socijaldemokracije

Hrvatski državni arhiv i Udruga za razvitak socijalne demokracije Novo društvo pozivaju na otvorenje izložbe "120 godina hrvatske socijaldemokracije", u petak, 12. lipnja 2015. godine.

Predavanjem Heinera Flassbecka započinje ovogodišnji ciklus Akademije

Njemački ekonomist Heiner Flassbeck otvorit će u petak, 12. lipnja u Rijeci ovogodišnji ciklus Političke akademije Novo društvo, posvećen sindikatima i socijaldemokraciji. Predavanje Heinera Flassbecka u središtu ima ekonomske politike u europskom kontekstu, a bit će riječi i o (polu)perifernim ekonomijama, poput hrvatske. Predavanje (na engleskome jeziku uz simultani prijevod) započet će u 20 sati u dvorani Transadrije, Riva Boduli 1.

Natječaj za program Političke akademije 2015: sindikati i socijaldemokracija

[NATJEČAJ ZA POLAZNIKE/POLAZNICE POLITIČKE AKADEMIJE]

“Strategije ljevice: sindikati i socijaldemokracija”
Politička akademija Novo društvo 2015.
- poziv za iskaz interesa -

Udruga za razvitak socijalne demokracije Novo društvo i Zaklada Friedrich Ebert objavljuju poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u programu Političke akademije u 2015. godini.
Ovogodišnji ciklus od četiri vikend-seminara u središtu ima odnos sindikata i socijaldemokracije.

Prvi vikend novog ciklusa

Današnjim okupljanjem u Tuhlju započinjemo još jedan ciklus Političke akademije, u njezinoj osmoj sezoni.

Natječaj za novu generaciju polaznica i polaznika Političke akademije

Zaklada Friedrich Ebert i Udruga za razvitak socijalne demokracije “Novo društvo” pozivaju zainteresirane za prijavu na Političku akademiju Novo društvo.
Poziv za iskaz interesa otvoren je do 19. svibnja 2013. godine.
Svoju prijavu pošalji na akademija@novodrustvo.net najkasnije do navedenog datuma, a rezultati kvalifikacijskog postupka bit će poznati najkasnije tjedan prije prvoga od četiri seminara koji će se održati od 7. do 9. lipnja 2013. godine.

Završen osnovni program Akademije

Vikend-seminarom kojega su obilježile rasprava o socijaldemokraciji i ekonomskoj promjeni te radionice o oblikovanju javnih politika, okončan je još jedan ciklus osnovnog programa Političke akademije Novo društvo.

Novi ciklus Akademije

Polaznice i polaznici novog ciklusa osnovnog programa Političke akademije Novo društvo okupljaju se u petak, 6. srpnja 2012. godine u Opatiji, u kojoj je naš obrazovni program i započeo, još 2006. godine.

Rok za prijave produljen do 10. lipnja!

Udruga za razvitak socijalne demokracije Novo društvo, u suradnji s njemačkom Zakladom Friedrich Ebert i nizozemskom Zakladom Alfred Mozer, raspisuje natječaj za sudjelovanje u programu Političke akademije, od srpnja do studenog 2012. godine.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na prvom vikendu Akademije

Nova generacija polaznica i polaznika Političke akademije Novo društvo okuplja se u petak, 4. ožujka 2011. godine u Opatiji.

Postani polaznikom/polaznicom Političke akademije!

Uduga za razvitak socijalne demokracije Novo društvo u suradnji s njemačkom Zakladom Friedrich Ebert i nizozemskom Zakladom Alfred Mozer raspisuje natječaj za sudjelovanje u programu Političke akademije, od ožujka do lipnja 2011. godine.
Više informacija u nastavku.