Politička akademija Novo društvo projekt je Zaklade Friedrich Ebert i Udruge za razvitak socijalne demokracije Novo društvo.

Podupire i Zaklada Alfred Mozer

Novo društvo član je ENSoF-a (European Network Of Social Denocratic Foundations), ENoP-a (European Network Of Political Foundations) i FEPS-a (Foundation For European Progressive Studies).

Novodrustvo.net / NOVOSTI / Izložba - 120 godina hrvatske socijaldemokracije

Izložba - 120 godina hrvatske socijaldemokracije

09.06.2015.

Hrvatski državni arhiv i Udruga za razvitak socijalne demokracije Novo društvo pozivaju na otvorenje izložbe "120 godina hrvatske socijaldemokracije", u petak, 12. lipnja 2015. godine.

Izložba, autora dr. sc. Antuna Vujića, postavlja se godinu nakon obilježavanja 120. obljetnice osnutka prve socijaldemokratske stranke (1894. godine osnovana je Socijaldemokratska stranka Hrvatske i Slavonije). Kako navodi i sam Vujić "aktivnost socijaldemokracije u Hrvatskoj zasigurno niti ne počinje 1894. godine samim činom osnivanja prve stranke, niti ne završava 2014. socijaldemokratskom vladom, pa se isječak o '120 godina hrvatske socijaldemokracije' kao anslov izložbe može shvatiti i općenitije, a da i dalje ostane dovoljno precizan.

Uz prigodni govor autora izložbe, u petak, 12. lipnja 2015. godine u 10 sati otvorit će je predsjednik SDP-a i Vlade RH Zoran Milanović.