Politička akademija Novo društvo projekt je Zaklade Friedrich Ebert i Udruge za razvitak socijalne demokracije Novo društvo.

Podupire i Zaklada Alfred Mozer

Novo društvo član je ENSoF-a (European Network Of Social Denocratic Foundations), ENoP-a (European Network Of Political Foundations) i FEPS-a (Foundation For European Progressive Studies).

Novodrustvo.net / NOVOSTI / Predavanjem Heinera Flassbecka započinje ovogodišnji ciklus Akademije

Predavanjem Heinera Flassbecka započinje ovogodišnji ciklus Akademije

09.06.2015.

Njemački ekonomist Heiner Flassbeck otvorit će u petak, 12. lipnja u Rijeci ovogodišnji ciklus Političke akademije Novo društvo, posvećen sindikatima i socijaldemokraciji. Predavanje Heinera Flassbecka u središtu ima ekonomske politike u europskom kontekstu, a bit će riječi i o (polu)perifernim ekonomijama, poput hrvatske. Predavanje (na engleskome jeziku uz simultani prijevod) započet će u 20 sati u dvorani Transadrije, Riva Boduli 1.

Heiner Flassbeck njemački je ekonomist, rođen 1950. godine. Po završetku studija ekonomije, koju je i doktorirao. zapošljava se pri Vijeću ekonomskih stručnjaka, prešavši potom u savezno Ministarstvo gospodarstva. Istraživanjima na području teorije tržišta rada te poslovnih ciklusa bavio se potkraj 80-ih na Njemačkom institutu za ekonomska istraživanja. Državnim tajnikom u saveznom Ministarstvu financija (u rangu zamjenika ministra) bio je potkraj devedesetih, otkad se bavi i konzultantskim poslovima te publicira.

Od 2000. do 2012. godine radi za UNCTAD (Konferenciju UN-a za trgovinu i razvoj), u Ženevi, gdje je devet godina bio i direktorom odjela za globalizacijske i razvojne strategije. Bio je promatračem na sastancima ministara financija skupine G20, od 2010. do 2012. godine.
2013. godine utemeljio je Flassbeck Economics, konzalting za globalna makroekonomska kretanja (www.flassbeck-economics.de).